Audacity 2.0

Eenvoudig

Een van de meest eenvoudigste programma’s om audio op te nemen is toe aan een tweede versie. Leuke ervan is dat het open-source is en ook nog gratis te downloaden voor Linux/Windows/OSX. En je kan er zelfs aan meewerken als je dat zou willen omdat de bron code ook openbaar is.

Nieuw

In deze nieuwe versie zijn de bestaande interne effecten vernieuwd en verbeterd.
De opties in multi-track mode zijn wat gebruikersvriendelijker gemaakt en er zijn er extra keyboard-shortcuts toegevoegd.
De multi-track mixer is overzichtelijker gemaakt en heeft nu ook VU meters.
Ondersteuning als het programma crashed is toegevoegd zodat je niet alles kwijt kan raken als het toevallig crashed.
Ondersteuning voor nog meer compressie formaten inclusief FLAC.

Uitbreidbaar

Naast het opnemen van audio is Audacity ook geschikt voor bewerking en ondersteund het een breed scala aan plugin platforms. Sommige van deze platforms zijn universeel voor meerdere OS types zoals VST maar ook LADSPA (Linux) of Nyquist.

1 reactie

  1. Augusto zegt:

    Audacity wordt steeds stabieler en handiger. Voor de beginnende producer die geen ‘ingewikkelde’ midiproducties op poten hoeft te zetten, en eenvoudige knipplak taken met name zeer geschikt. Bovendien… het is gratis!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>