Akai kondigt de MPC Renaissance aan

De Akai MPC Renaissance is de nieuwste telg in de MPC reeks. Persoonlijk denk ik dat dit concept achterhaald is, zeker als je producten als de Maschine bekijkt, maar na wat doorlezen kom je er achter dat dit zeker een leuk stukje hardware is.

De Renaissance heeft dezelfde legendarische layout en workflow als zijn andere broers, maar nu wordt daartoe de kracht van een computer aan toegevoegd. Dit nieuwe vlaggenschip van Akai heeft een volledig software/hardware geïntegreerd systeem: Je hebt de kracht van de hardware en de bediening met de bijgeleverde software. Dit is denk ik wat vele Maschine gebruikers graag zouden zien, en ik denk dat Akai hiermee een goed concept in handen heeft.

De hardware heeft onder andere een groot display en de klassieke Note repeat, swing en transport controls, MPC pads en vintage modes voor het geluidkarakter na te bootsen van de MPC3000, MPC60 en meer.

De software is een 64 sporen sequenser, heeft een 6GB geluidsbibliotheek, VST ondersteuning, en kan als plug-in geladen worden in iedere DAW, voor zowel Mac als PC.

Prijs en levertijd is nog niet bekend.

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>