iK Multimedia iRig – StudioJunkies review

IK Multimedia heeft onderhand wel de reputatie dat ze innovatieve producten voor je iPhone en iPad op de markt brengen, denk maar aan de iRig maar ook de iKlip en de iMic, een microfoon waar we de afgelopen Musik Messe mee rondgelopen hebben naar alle tevredenheid.

Nu komen ze met een apparaat voor je MIDI instrumenten, de iRig. Het verbind je Review IK Multimedia iRig MIDI met iedere MIDI apparaat zoals een synthesizer, sequenser, digitale piano maar ook je MIDI interface zodat je je smartphone of tablet kunt integreren met je studio of live set-up.

De iRig MIDI is compact en heeft twee din-5 MIDI pluggen, een in en een out. Hiermee kun je iedere MIDI apparaat aansluiten, en zal het werken met iedere app die core MIDI van iOS5 ondersteund.

Wat hem bijzonder maakt is dat hij niet alleen een MIDI in- en uit poort heeft, maar de iRig MIDI heeft ook een thru poort, en ds handig in een love set-up waar geen MIDI interface ter beschikking hebt, od hem wilt aansluiten op synths ed zonder computer.

Ik Multimedia zorgt ook altijd voor gratis apps, zo ook deze keer. Je krijgt een gratis MIDI recorder en SampleTank Free, een app waar muziek in zit. Deze app heeft standaard 100e geluiden en patterns van instrumenten in zich, die je met bijvoorbeeld een MIDI keyboard kunt aansturen via de iRig MIDI.

Ik ben momenteel erg van van de Alesis IO Dock, maar voor on the road kan ik de IK iRig MIDI zeker aanraden. Nu zal je zeggen: ja maar het is dezelfde als de Mobilizer van Line6, maar das dus niet waar. Voor mij (en ik heb de Line6 ook) heeft de iRig MIDI meerwaarde door de thru poort.

De iRig MIDI kost 54 euro, en das eerlijk gezegd een flinke prijs, maar op zich wel waard als je je apps wilt integreren in je studio of op het podium.

Geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>